Logind Erhverv
Beløb
kr. 0,00

 

SNOWBOARD OG BINDINGER.

Hvis du skal ud og stå på snowboard er det meget vigtig at du får det helt rigtige udstyr til netop dig. Du skal gøre op med dig selv om du er freerider/ all moutain, freestyler, eller om du er den der kun kører på pisterne. Der findes forskellige boards til hver ting.

På Sport247 finder du et stort udvalg af de forskellige typer snowboard og bindinger, og selvom alle boards ligner hinanden er der nogle grundlæggende punkter hvor de adskiller sig fra hinanden.

Længden: De fleste snowboard er lavet imellem 140 cm og 165 cm, men længden kommer an på hvor stor personen er og hvor meget man vejer, således man får det optimale ud af sit snowboard. Tager man snowboard til børn kan de være helt ned til 120 cm og så opad. 

Bredden: Der er stor forskel på hvor bredt et snowboard er, det typiske du vil finde på Sport247 er det vi kalder for en normal bredde, som ligger imellem 24-25 cm, men er det en med store fødder kan man vælge at tage et wideboard som gør det nemmere at have sine fødder på.

Sidecut: De moderne snowboard i dag er taljeret, hvilket vil sige at de er mindre på midten end den er i enderne, Det giver dig forskellige evner til at styre dit board, en smallere er nemmere at komme rundt med, hvorimod et bredt board skal der arbejdes lidt mere med.

Flex: Hvordan finder man det snowboard med det rette flex?
Her skal man ind og se på hvordan man vil køre på sit snowboard, Hvis man vil have et snowboard som er lavet til høj fart skal man vælge et meget stift board, - det skal nævnes at et stift board ikke tilgiver dig hvis du laver en lille fejl, så er der kontant afregning. Er du derimod mere til små sving inde på pisten så skal du vælge et blødere board som gør det nemmere for dig at dreje.

FREERIDE/ALL-MOUTAIN SNOWBOARD.

Som navnet antyder her så får du et board som du kan bruge til lidt af hvert, om du vil køre på pister eller offpist. Det typiske board har en medium længde, brede og flex. hvilket gør den meget sjov at køre og lave små sving på, eller hvis du gerne vil ud at køre mellem træerne.

FREESTYLE.

Snowboard er helt klart til dig der lever i skiparken, til dem der elsker at hoppe eller køre på rails inde i parken, du vil se at denne type board er blødere, kortere og lidt bredere.

ALPIN SNOWBOARD.

Det er lavet kun til dig der vil opleve fart og spænding på pisterne. Du vil se at den er meget smallere end det normale snowboard, den er længere og mere stiv. Det er noget relativt nyt at man er begyndt at lave disse type boards. Den vil typisk blive benyttet med lidt stivere støvler,lidt ala skistøvler. 

SNOWBOARD BINDINGER.

Når du skal vælge bindinger til dit snowboard skal du gøre op med dig selv hvilken type du ønsker dig. 
Man kan vælge de meget populære Burton Bindinger som er kendt for at være rigtig slidstærke og lavet i sådan en kvalitet at du får overført din energi over i boardet med det samme. Eller du kan vælge de super fede Flow bindinger, hvor du nemt og hurtigt kan komme ud og køre igen, når du er hoppet af liften. Igen får du den med en rigtig god kraftoverførsel.

Den helt store forskel mellem de to overstående bindinger er at, på en flow binding kan du nemt løsne bagsteppet med et lille tryk på bindingen, hvor du på en Burton skal have løsenet 2 eller 3 spænder over vristen for at komme ud af bindingen.

Vi på Sport247 forsøger hele tiden at have det nyeste udstyr hjemme fra Burton, Salomon, og Flow. 

Skulle du have yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på info@sport247.dk